Voi hyvän tähen, täällä taas päivitellään ihmisten vouhotusvillitystä :D 

Nyt kun päästiin Joulusta yli, ja vielä on niitä ylimääräisiä vapaapäiviä ja luppoaikaa, voi vaikka vähän valittaa Uudesta vuodesta. Kaikkihan lähtee tietenkin niistä kuuluisista lupauksista, joista kukaan ei pidä kiinni. No, niistä ei sen enempää, lupauksethan on tehty rikottaviksi?

MUTTA. Se paukuttelu! Tuossa katselin Facebook-timelineäni, ja tulin huomanneeksi, että porukka oli jakautunut aika lailla kahtia. Toinen puoli ei ole malttanut odottaa vuoden vaihdetta, ja on vastoin lakia mennyt jo paukuttelemaan ja papattipiereskelemään ym. yhtä typerää, ja toinen puoli, vähintäänkin yhtä typerä, ei taasen haluaisi nähdä koko vuoden vaihdetta. Mitä ihmettä?

Missä on se ihana ihmiskunta, joka noudatti lakia ja pysyi hauskuuden rajoissa? KOKO luomakunta? Miksi enää ei tulla toimeen vaan ollaan tasan kahtia jakautunut läjä joka velloo sattumalta samassa meressä? Vihataan toisiamme ja keksitään raudanlujia tekosyitä siihen? 

Minun mielestäni adressi, joka kieltäisi yksityisiltä ihmisiltä rakettien oston, on ehkä typerin veto tältä toiselta osapuolelta tässä riita-asiassa. Hei haloo! Sitäkö tässä nyt halutaan, että meitä ohjailee muutenkin jo reilu 40 metrinen ohje- ja sääntökirja, että sitten mitään ei enää päätetä itse, vaan valtio säätelee mitä saat päättää ja olla?

Vaikka elämmekin holhousyhteiskunnassa, eikö meillä pitäisi silti olla maalaisjärkeä sen verran, ja omaa elämänhalua ja tahtoa, ettei valtion tarvitsisi joka asiaa säädellä ja määrätä? Poliisien varat ovat loppuneet viimeistään siinä vaiheessa, kun joku idiootti keksi myydä tekaistuja koiranpentuja varausmaksulla netissä, ei niiltä heru enempää voimaa meidän idioottien kurissa pitämiseen! Eikä pitäisikään, meidän tulisi kyetä tekemään nyky-yhteiskuntaan ja nykyihmisen järkeen nähden viisaampia päätöksiä kuin ennen, mutta miksi on toisin?

JA TE TOINEN OSAPUOLI jotka annatte valittamisen ja adressin keräämisen aihetta tälle aikaisemmin mainitsemalleni osapuolelle, HÄVETKÄÄ! Niitä raketteja paukutellaan lain määrittämällä tavalla, PISTE. Vanhempi, joka ostaa lapselleen raketteja tämän itse käytettäväksi, on joko todella tyhmä tai todella välinpitämätön, ja that's it. Ei selittelyjä.

Niin, ja sitten vielä niistä koirista. Älkää vetäkö hernettä niistä raketeista ja stressatko koiran ensimmäistä uutta vuotta. Käyttäytykää normaalisti, älkääkä lietsoko koiran pelkoa. Jaelkaa nameja ja leikkikää paukkeen aikana. Älkää ihastelko raketteja huutaen, vaan hiljaisesti ja samalla silitellen koiraa. Älkää nostako koiraa syliin paukkeen aikana. Jos koira säikähtää, älkää heti ruvetko säälimään ja huomioimaan. KUN KOIRA HUOMAA, ETTET SINÄKÄÄN PELKÄÄ, sen on helpompi yrittää sopeutua paukkeeseen. 

Jokainen koira on erilainen, ja jopa metsästyskoira voi pelätä pauketta. 

Iloitkaa ihmiset ennen kaikkea! Ei vuoden vaihteen ole tarkoitus olla mikään maailmanloppu, vaan yksinkertaisesti satoja vuosia perinteisesti juhlittu päivä! Naurakaa ja nauttikaa!