Jokseenkin oppiminen on ollut minulle aina suhteellisen helppoa, mutta mikäli minulle tulee palava halu oppia jotain, ja en löydä siihen oppimateriaalia, minä kerrassaan suutun! Tai vastapäätä: Oppimateriaalia ja tyylejä on tuhansittain! Ja missäs muussa alassa törmäät moiseen paljouteen kuin koirien trimmaamisessa, tai muussa hivenen taiteellisuutta vaativassa alassa?

Meidän suloinen, yltiökohtelias valkoinen kääpiösnautserityttö Aava vaatii vähintäänkin säännöllistä turkin trimmausta, jonka haluaisin ehdottomasti itse toteuttaa. No, mikäs siinä, olenhan trimmannut bouviereitakin. Niin, mitä nyt bouvierit ovat monikertaisesti isompia, jossa pienet virheet eivät niin helposti näy. Niitä ei myöskään näyttelyissä pyöri niin paljoa, etteikö jossain vaiheessa voisi olla mahdollisuutta SERTiin edes. 

Minua henkilökohtaisesti eniten kiinnostaisi oppia tuo rullaaminen, muttakun ei siitä pirulaisesta ole missään mitään kiveen kirjoitettua tietoa! Minun tulisi siis vain uskoa, että kaikki käppänät ovat turkiltaan erilaisia, ja jokaiselle turkille sopii erilainen trimmaaminen. No, tässä nyt ollaan yritetty nyppiä yhtä jos toistakin karvaa, siinä toivossa että se olisi oikea tapa, ja että tuloksia syntyisi. 

Noo, onneksi on edes jonkinnäköistä kokemusta turkinhoidosta pohjalla, joten eiköhän tässä päästä vielä jyvälle! Kannustukseksi turkinhoitoon keskittymiselle tytär nykäisi voittajanäyttelyiden alla kunnon runkokoloryppään keskelle selkää Aavalle, samalla lähti myös otsista ja näyttelyhaaveet... No, käännetään siis voitoksi ja nyppäillään sieltä täältä silloin tällöin. 

Aavan turkki on ehtinyt kasvaa jotenkin älyttömän nopeasti, kun ajattelee, että elokuulla ystäväni auttoi trimmaamisessa. Alla on kuva muutaman viikon takaa, jos rohkenen, laitan kuvia vielä nykyisestä koloryppäästä...

 

turkki-normal.jpg

Eli nyppimisen raaka-ainetta piisaa ;) Toi häntä on erityisen tympeä, kun meidän herkkähipiäinen ei oikein tykkää sen koskettelusta, saati sitten nyppimisestä. Toissa iltana sitä sitten sievästi nyppein, ja kyllä sieltä jo hieman alkuun päästiin!