Täytyy sanoa, että uudessa ruokamaailmassa eläessä on monta hyvää puolta. Paitsi, että voi paljon paremmin, on henkisestikin paljon parempi olo. Kiusauksia ei ole kauheasti ollut, kun mieli on niin motivoitunut lopputuloksiin, enkä ole näännyttänyt itseäni, jolloin suklaapatukkaan tarttuminen olisi tuntunut ylitsepääsemättömältä.

Ihmettelenkin nyt vain, että miksi joku näännyttäisi itseään hoikistuakseen? Terveys on sellainen asia, että sinulla joko on sitä, tai sitten ei. Sen kanssa leikkiminen on vaarallista! Voin vain kuvitella kuinka idiootilta esim. reumasta kärsivästä voi tuntua, kun toinen leikkii terveydellään vain hoikistuakseen ja "näyttääkseen" hyvältä. Tällaiseen "näännyttäjään" törmäsin vastikään omassa Facebookissani!

Olin järkyttynyt! Tyttö oli päättänyt hoikistua, ja ainoa mitä oli keksinyt, oli tiukentaa syömistä. No, olihan sitä painoa ihan näkyvästi lähtenyt, mutta hyvänen aika millä keinolla! "Syön alle 1 000 kaloria päivässä, niin helppoa se on!" Moni "ystävä" oli vielä mennyt kehumaan tuloksista, pah! Yksi järkevä oli sitten valistanut, että ymmärräthän, että tuollainen on vaarallista kehollesi, ja että saatat vahingoittaa itseäsi. Et sinä hyvä ihminen voi katkoa ruokaympyrästäsi ravinteita!

Valitettavasti nykymaailma on niin täynnä pikaruokaa, pikaelämää ja pikadieettejä, että kuvittelemme pika-sanan olevan pakollista kaikkeen, jotta se toimii ja onnistuu. Muistakaa hyvät kanssaihmiset, että me olemme luontoeläin lajinimeltämme ihmisiä, ja kuten koirakin, ihminenkin tarvitsee proteiineja, hiilihydraatteja, vitamiineja, kivennäisaineita, rautaa etc. etc. 

Ette te ole mitään robotteja! 

Voinen olettaa, että mikäli omistat koiran, syötät sille kuivaruokaa, jota pidät "laadukkaana", eli ravintoa, jossa on kaikki ne ravintoaineet, mitä koira tarvitsee pysyäkseen terveenä ja elääkseen pitkään. Oletko miettinyt, sisältääkö oma ravintosi yhtäläiset määrät ravintoaineita, mitä tarvitset pysyäksesi terveenä ja elääksesi pitkään?

En tietenkään tarkoita, että meidän ihmisten tulisi aloittaa koiranruokadieetti, vaan vertaan vain yksinkertaisesti kahta asiaa. Syökö koirasi paremmin kuin sinä?

Minun mottoni ravinnon suhteen on, että mitä vähempi kemikaaleja, sen parempi. Ihan täysin en allekirjoita silti luomuakaan. Toki olen oman dieettini puolesta puhuja, mutta sallittakoon se minulle sanavapaassa maassamme. 

Ei hoikistumiseen ja kestävään hyvänolontunteeseen ole oikopolkuja, ne tulevat koulussa opetetuin tavoin: OIKEA ruokavalio ja LIIKUNTA. Valitettavasti. Ilman pika-linkkejä. Mikäli mielit pysyväsi terveenä vuosia, olevasi onnellinen vuosia, sinun täytyy vain yksinkertaisesti tarkistaa ruokavaliosi ja lisätä liikuntaa, loppuelämäksesi ajan.

Miksi me ihmiset tuppaamme kuvittelemaan, että hoikistuminen on mahdollista vain jonkin vaikean ravinto-oppaan ja liikuntapäiväkirjan avulla? Miksi siitä pitää ottaa niin kauheat paineet, jolloin romahtaminen ja lipsuminen on helpompaa?

Omasta elämäntapamuutoksestani voin sanoa, että en ole katunut päivääkään. Illalla on väsy kun sänkyyn kaatuu, eivätkä huolet ja murheetkaan ole enää niin mahdottomia, kun on kokonaisvaltaisesti parempi olo. Jaksan opiskellakin paljon paremmin, enkä väsy ja kiukustu kuin ennen. 

Liikunnasta voin neuvoa vain sen, että löydä ja tee sitä, mistä pidät. Itse lenkkeilen ja käyn kuntosalilla. Puran pahaa oloa liikunnan avulla, kun joku nyppii, käyn lenkillä tai salilla. Ruoan suhteen olen vasta alkutekijöissä, mutta kehotan syömään vähärasvaista (myös rypsit ja rapsit ovat rasvaa!) ja mahdollisimman vähäprosessoitua ruokaa. Suosin tuoreita kasviksia sekä E-koodittomia, kemikaalittomia säilykkeitä.