Elääkseen ihmisen tarvitsee syödä, jotta elämä olisi huomattavasti kivuttomampaa, ruoan tulisi olla ravitsevaa.

Tätä lausetta miettimällä on tämä alkanut vuosi kulkenut. Lautasella ovat pyörineet:

tonnikala, tomaatti, kurkku, kana, kaalikeitto, raejuusto, kananmuna, bataatti, ananas

eli yksinkertainen, mahdollisimman vähän laitosprosessoitu ruoka-aine. Leipä on nyt taaksejäänyttä, on ollut jo viikkoja. Aikaisemminhan lupasin vähentää sitä, ja nyt se on jäänyt kokonaan pois ;)

Valitettavasti kurkku-nuhatauti ei anna vielä periksi lähteä salille, mikä harmittaa hirveästi! Ensi viikolla on siis luvassa verta, hikeä ja kyyneliä, kun yhtäaikaa on käytävä koulua, liikkua ja huolehtia ravinnosta.

Aikaisemmin olen syönyt miten sattuun, loman aikana saattoi mennä niin, että söin ensimmäisen kerran päivän aikana vasta puolen päivän jälkeen, ja tästä seuraavan kerran sitten seitsemältä illalla (!!!). Nii-in! Voitte kuvitella millä mallilla oltiin yöllä, kun kaikki pakollinen tekeminen oli tehty ja jääkaappi näkyi suoraan olohuoneen sohvalle! No yösyönniksihän se meni, ja ihan pahimmasta päästä. Kinkut, laatikot, suklaat, kaikki meni kurkusta alas vielä puolen yön jälkeenkin!

No, nyt on sitten täytynyt yrittää paitsi kääntää omaa nukkumarytmiä, myös ruokarytmiä. Mikäli mielin laihtua, en voi syödä moisella tavalla.

Otin tuoreruoan rinnalle Naturdietin mansikka-vanilja-smoothien, ja täytyy todeta, että ensimmäinen erä ei oikein vakuuttanut... Ohjeessa sanottiin, että 2-3 dl kylmää vettä, mutta minä suosittelen 2 dl kylmää vettä ja alkuun pirusti jäitä, jotta sen saa juotua ennenkuin se jäähtyy, ja jonka jälkeen se maistuu IHAN järkyttävälle! Teollista on kyllä todella, onneksi en ole millään täysnutrauskuurilla, ja te jotka olette, käy sääliksi! Tsemppiä siihen!

Minun tarkoitukseni onkin korvata vain osa, korkeintaan kaksi ateriaa päivässä tuolla smoothiella. Iltapala olisi se ideaalisin, mutta en vielä näin alkuun ole rohjennut jättää kaikkia hedelmiä, tonnikalaa ja raejuustoa sen vuoksi pois, joten se saa toistaiseksi korvata päivällisen. Katsotaan asiaa paremmin huomenna, josko oma fyysinen kunto antaisi jo edes lenkille periksi. Ehkä siitä saisi skarppia jättää illalla täyden lautasen pois, ja smoothien tilalle.

Niin, ja koska olen tarkka kehoni tasapainosta, hankin laihdutuksen rinnalle lisäksi CLA:ta ja magnesiumia. CLA ilmeisesti tehostaa laihdutusta, ja magnesium tunnetusti auttaa lihaksia, sydäntä ja hermostoa toimimaan normaalisti. 

Katsotaan, mihin asti pääsen! Punnitus nyt on jäänyt tekemättä, mutta josko näin viikonlopun aikaan saisi senkin aikaiseksi. 

Tsemppiä kanssalaihduttajille!