Mitä ihmettä?! Minä luulin muuttaneeni rauhalliselle, mukavalle paikkakunnalle, kun Torniosta kytkintä nostin. No en tainnut ajatella loppuun saakka! 

Mieheni kärsii hirvittävästä hammassärystä, joka alkoi eilen. Lääkkeet eivät juurikaan auta, sillä mies syö niitä muutenkin kuuriluontoisena. Aamuyölle valvottuaan hän oli sitten päättänyt piipahtaa pihalla... Meidän perheen kulkuneuvot ovat n. kolmen metrin päässä ulko-ovesta, nokat kohti ovea vierekkäin. Minun punainen paholainen ovelta katsottuna oikealla, miehen tojo vasemmalla. Väliin jää kyytiinpäästävä väli. 

Mies oli siinä hetken pimeään totuteltuaan ihmetellyt, että kuinka se tuo hänen autonsa kuskin ovi on raollaan. Hän oli sitten ajatellut, että käypä vilkaisemassa. Kun hän sai ovesta otteen ja aukaistua sen, penkillä istuikin murtovaras itse teossa!

Mieheni kun ei ole mikään hiiri, vaan sellainen roteva, voimakas suomalainen mitä voitte kuvitella. Pitkä hän ei ole. Voro sen sijaan oli pidempi, mutta hoikempi. Molemmat olivat säikähtäneet toisiaan yhtä paljon, ja sitten alkoi nyrkkien puinti ja - kappas - Vorolla puukko! Onneksi mieheni ehti rysäyttää rystysillään tätä roistoa muutamaan otteeseen ainakin vasempaan silmään, ennenkuin puukko heilahti. 

Meidän onneksemme kyseessä oli tylsemmän puoleinen väline, eikä se ehtinyt haavoittaa kuin vähän ihoa ja vaatteita rikkovasti miestäni. Mutta silti! Voro juoksi karkuun ja poliisit hälytettiin paikalle. 

Poliisikoirakin tuli nähtyä, ei tosin kovin innokas sellainen. Kaksi kertaa ohjaaja kävi yrittämässä hajua, mutta ei se koira oikein jäljille päässyt, harmi! Olisihan se ollut hienoa seurattavaa, jos olisi ihan oikean suojelunäytöksen päässyt näkemään. 

Oma veikkaukseni on, että voro juoksi tuohon läheiselle juna-asemalle, jossa kulkee lähinnä kuormajunia. 

Niin tai näin, ei sitten nukuttu edellisyönäkään. Miten voi olla, että 25 000 asukkaan kunnasta muutettaessa 9 000 asukkaan kuntaan rupeaa löytymään raiskauksia, aseellisia ryöstöjä, puukotuksia, päällekarkauksia, uhkailuja... ja kaikissa sama suku uhrina? 

Ymmärrän, että ihmisiin vetoaa viehätys, mutta voi herramunjee, eikös sitä jännitystä voisi hakea vaikka Veikkauksien peleistä? Yhtä todennäköistä se rikastuminen on Veikkauksen kautta kuin rötöstelemällä, tosin Veikkaajien elinikä on vuosikymmeniä korkeampi kuin roiston...